2011/05/18

bam : Webzine Hangar Flying - Nieuwsbrief 44 - Mei 2011

---------- Forwarded message ----------
From: Erik Ledegen
Date: 2011/5/15
Subject: Hangar Flying - Nieuwsbrief 44 - Mei 2011Nieuwsbrief 44 - Mei 2011
ARTIKELS
ARTICLES
IMPRESSIES
IMPRESSIONS
Vrienden van de luchtvaart,

België bruist van luchtvaartactiviteiten. Daar zitten events tussen die een plaats gaan krijgen in geschiedenisboekjes, zoals de komst van de brandstofvrije Solar Impulse naar Brussels Airport. Vandaar zal het futuristische toestel naar Le Bourget vliegen waar het als blikvanger wordt verwacht op de Internationale Lucht- en Ruimtevaartbeurs (www.solarimpulse.com).

Nog energievriendelijke luchtvaart zal te bekijken zijn op Deurne en Grimbergen. Een Goodyear blimp –niet de Zeppelin NT deze keer– bezoekt eerst Deurne (tussen 18 en 21 mei) en daarna Grimbergen (tussen 22 en 29 mei). Ook hier is het programma sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. In onze nieuwsbrief van 15 april vertelden we al dat het Grimbergse vliegveld tijdens het weekend van 14 en 15 mei de plaats is voor een Fournier-treffen. 't Is zeker geen luchtshow maar eerder een kleinschalige en gezellige samenkomst van Fournier-eigenaars waar jullie zeker welkom zijn.

Onze collega's van Aeropedia (www.aeropedia.be) hebben de Dambusters website volledig vernieuwd (www.dambusters.be). In het Nederlandse Steenbergen hielpen ze mee aan de organisatie van een tentoonstelling en dankzij hun medewerking werd er ook een wandelpad 'Vliegeniersroute' ingehuldigd. Ook in België zijn er vliegeniersroutes, ik denk maar aan de fietsroutes rond Brussels Airport (www.bike-events.be/b-tochten.htm), overigens een ideale zomertip. Kijk ook af en toe naar de agenda op onze homepage met daarop ondermeer de AviationExpo Europe in Bitburg.

Alle piloten zullen volmondig bevestigen dat vliegtuigen zonder ondersteuning van goed opgeleide mecaniciens niet lang in de lucht blijven. Vliegtuigtechniekers worden fel gezocht door onze luchtvaartbedrijven. In het logo van het ZAVO secundair onderwijs (Zaventems Vrij Onderwijs) staat een vliegtuig en dat staat er niet toevallig. Op een boogscheut van Brussels Airport worden leerlingen van het 5e, 6e en 7e jaar TSO al zeer vlug geconfronteerd met het 'echte luchtvaartleven' want ZAVO (www.zavo.be) werkt ondermeer prima samen met Brussels Airlines. Jan Vandijk van ZAVO (technisch leraar onderhoudstechnieken module 7): "In hun ateliers kunnen onze leerlingen dankzij werkplekleren ontzettend veel kennis opdoen van de technische experts on the floor en ook hun materialen en vliegtuigen gebruiken, uiteraard alles onder strikte supervisie. Dit samenwerkingsproject werd een drietal jaren geleden gestart om het tekort aan mecaniciens op te vangen. Stages zijn ook mogelijk bij de 15de Wing, in Campus Saffraanberg en bij Abelag. " De leerlingen zijn heel enthousiast om in de luchtvaartsector aan de slag te kunnen, dat was heel duidelijk voelbaar tijdens hun opendeurdag van 8 mei. Ook voor de historische luchtvaart is ZAVO erg belangrijk. Zonet werd een overeenkomst afgesloten met Dakota, het documentatiecentrum van de 15de Wing. De vliegtuigmecaniciens van de toekomst zullen er binnenkort ook gaan sleutelen aan de DC-3 die in maart 2011 werd overgebracht van Oostende naar de Groenveldkazerne.

Het artikel 'Ercoupe. Tijdloos vliegplezier' van Guido dat verscheen in de update van 15 april werd aangevuld met een interessante reactie van een lezer. Jean-Pierre trok naar Gembloux voor een gesprek met de oprichters van d'Aériane S.A. Guy genoot met volle teugen van een ballonvaart en schreef een artikel over de European Balloon Corporation en Benoît Siméons. In Friedrichshafen haalde Guido zijn pen boven voor een kritisch cursiefje over de Aero. Ook Frans was erg kritisch toen hij de recensie schreef over het in april verschenen Sabena-fotoboek. In Deurne sprak Guido met het jonge management van NextGen. Guy en Jean-Pierre kregen in Florennes uitleg over de Rode Duivels die nu met SF.260 zullen vliegen. Ze hoorden er ook dat de Koksijde Air Show 2011 beslist een publiekstrekker wordt. Enkele vliegtuigen van DHL die anno 2011 voor de lens van Giovanni vlogen werden samengebracht in een impressie.

Hangar Flying.


Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen,
gelieve dan een
mail te sturen met als onderwerp "uitschrijven".--
Yves Duwelz


--
Vous avez reçu ce message, car vous êtes abonné au groupe Groupe "e-bam" de Google Groupes.
Pour transmettre des messages à ce groupe, envoyez un e-mail à
l'adresse bamg@googlegroups.com
Pour résilier votre abonnement à ce groupe, envoyez un e-mail à
l'adresse bamg-unsubscribe@googlegroups.com
Pour afficher d'autres options, visitez ce groupe à l'adresse http://groups.google.com/group/bamg?hl=en-GB
 
Don't forget to share our links with all your interested friends
 
For translation, voor vertaling, pour traduction http://babelfish.altavista.com/No comments:

Blog Archive

Labels