2010/12/15

bam : Hangar Flying Nieuwsbrief 39 - December 2010---------- Forwarded message ----------
From: Hangar Flying <info@hangarflying.be>
Date: 2010/12/14
Subject: Nieuwsbrief 39 - December 2010Nieuwsbrief 39 - December 2010
ARTIKELS
ARTICLES
IMPRESSIONS
Vrienden van de luchtvaart,

midden november werd ondermeer Geraardsbergen erg getroffen door de overstromingen. Ook het Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix (www.vzp.be) werd niet gespaard en het vliegveld van Overboelare is onder water gelopen. Het vliegplein doet eigenlijk dienst als overstromingsgebied maar door de uitzonderlijk hoge waterstand bereikte het water ook het clublokaal, de loods en de parking.

Vooraf werden gelukkig maatregelen getroffen om de schade zoveel mogelijk te beperken. De lier, startkar, kabelwagen en de wisselstukken van de oude lier werden uit de groene boogloods verwijderd. Zandzakjes werden voor de poort van de loods gelegd. Vleugels van gemonteerde zweefvliegtuigen werden horizontaal gezet zodat ze niet in contact kwamen met het water. Binnen in de loods stond het water toch zo'n tien centimeter hoog. De waterschade aan het clublokaal was groot. Maar de piloten en vrienden van Phoenix bleven niet bij de pakken zitten en nadat het water was weggetrokken waren veel helpende handen bereid om de smurrie van de overstroming netjes op te kuisen. VZP blijft ondanks zo'n tegenslag met veel vertrouwen werken aan de toekomst van de club en het vliegveld.

Iwein Van Caelenberg (°24 mei 1939) was een van de medeoprichters van het Vlaams Zweefvliegcentrum Phoenix en ondermeer oprichter van European Air Transport (EAT). Hij was een grote mijnheer in de Belgische luchtvaart, een zeer gerespecteerde piloot en een charmante man. Hij overleed op 6 december 2010. In februari 2008 werkte Iwein nog mee aan een artikel voor Hangar Flying (Link naar artikel). Luc Swinnen, een man die van Iwein vlieglessen kreeg, schreef op Facebook: "van blauwe kiel tot hoogste in de stiel", inderdaad een treffende manier om Iwein te typeren. Een tijd geleden nodigde Iwein ons nog uit voor een vlucht. We hebben toen geen tijd gemaakt voor zijn vriendelijke uitnodiging en eerlijk waar, dat zullen we niet vlug vergeten.

Het redactieteam van Hangar Flying wordt uitgebreid. Aan Nederlandstalige kant komt Jan Vanhulle de ploeg versterken. Aandachtige lezers weten al langer dat Jan een hecht team vormde met onze collega Guido Bouckaert. Ook onze Franstalige lezers laten we niet in de kou staan. Guy Viselé, tot voor kort woordvoerder van Belgocontrol en al heel zijn leven een gedreven freelance luchtvaartjournalist, wordt een redactielid van Hangar Flying. Je kan hun werk in deze update al lezen en bekijken.

Met deze nieuwsbrief start Hangar Flying zijn vierde jaargang. Guy schreef voor ons een artikel over het Functional Airspace Bloc Europe Central (FABEC), de nieuwe start van een samenwerking binnen het Europees luchtruim. Tijdens de Aero Week in Brussel volgde hij ook de persvoorstelling van de Airbus Concept Plane. Guido schreef een cursiefje over een vlucht met Van Caelenberg. Jan en Guido namen een kijkje in de BN-2A-21 Islander OO-MMM van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Een artikel over een Braziliaanse schone moet kunnen, vond Hangar Flying. Na de vlucht met de Islander liet ons duo zich nog even verwennen in de zakenjet Embraer Phenom . Paul en Frans hielden het iets bescheidener en trokken naar een boekvoorstelling en een zeer mooie tentoonstelling in Marke. Jean-Pierre kuierde tijdens de nocturne rond in de luchtvaartsectie van het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis in Brussel. Hij laat je genieten van twee impressies.

Hangar Flying.


Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen,
gelieve dan een
mail te sturen met als onderwerp "uitschrijven".--
Yves Duwelz


--
Vous avez reçu ce message, car vous êtes abonné au groupe Groupe "e-bam" de Google Groupes.
Pour transmettre des messages à ce groupe, envoyez un e-mail à
l'adresse bamg@googlegroups.com
Pour résilier votre abonnement à ce groupe, envoyez un e-mail à
l'adresse bamg-unsubscribe@googlegroups.com
Pour afficher d'autres options, visitez ce groupe à l'adresse http://groups.google.com/group/bamg?hl=en-GB
 
Don't forget to share our links with all your interested friends
 
For translation, voor vertaling, pour traduction http://babelfish.altavista.com/


No comments:

Blog Archive

Labels